Anita

Kalocsai-Szabó Anita

 

Első találkozásom a jógával a Bikram jóga meleg termében történt, mely felszabadító élmény volt. Akkor még inkább a fizikai síkon történő mozgáskultúra fejlesztését jelentette számomra a jóga. Ahogy mélyült a gyakorlással töltött idő, úgy éreztem, hogy a jóga ennél sokkal többet jelent számomra, így beiratkoztam a Mandala Gerincjóga oktató képzésére, mely szó szerint megváltoztatta az életemet. A jóga beszippantott magába, először csak heti kétszer jártam, aztán azon kaptam magam, hogy minden reggel ott állok a matracomon és a nyitó mantrát éneklem.

Az első oklevelem átvétele után rájöttem, hogy a tanításhoz mélyebb tudásra van szükségem, így beiratkoztam a Hatha jóga oktató képzésre, mely megtanított a fizikai tapasztaláson túli energia áramlások tudatos érzékelésére. A belső csend, a nőiség megtapasztalása és annak megélése a hétköznapokban is kiemelt szerepet kapott, melyhez segítőm a Női jóga oktatóképzés volt. Ebből a belső csendből fogant meg kisfiam. Terhességem alatt ismerkedtem meg a kismama jógával, mely segített a szülésre való testi és lelki felkészülésre és a babára való ráhangolódásra. Úgy éreztem, hogy ezt a megélést szeretném átadni, így elvégeztem a Kismama jóga oktató képzést is.

Több éve jógázom, de mégis úgy gondolom, hogy egy csodálatos út elején tartok. Hálás vagyok azért, amit eddig kaptam és élvezem azt, ami most van, ugyanakkor továbbra is bennem van a vágy a fejlődésre, a mélyebb tudás megszerzésére. Örömmel tölt el, ha segíthetek másokat, hogy megismerjék ezt a csodálatos rendszert.

Várlak szeretettel az órámon!
Anita

 

  Oktatott órák

  STÚDIÓS / ONLINE

  Kismama jóga

  Időtartam: 75 perc
  Oktató: Anita

  A kismama jóga foglalkozásokon a hagyományos jógagyakorlatok mellett az amazóniai természeti népek ősi, szülést megkönnyítő lágy mozdulatai is jelen vannak. Az óra része a várandósság során esetlegesen fellépő problémák enyhítése, eseteként megszüntetésé, az ízületek mozgékonyságának javítása, az izmok és a gát izmainak erősítése, a célirányos légzőgyakorlatok és a mély relaxáció.

  Csütörtök 17:30 – 18:45

  Az időpontfoglaló rendszerben válaszd ki, hogy stúdiós vagy online órára szeretnél időpontot foglalni.