Piros Kata

Piros Kata

 

Piros Katának hívnak, a jógával 2013 őszén ismerkedtem meg, és azt kell, hogy mondjam, hogy szerelem volt első látásra. 2015 nyara óta tanítok, és közben folyamatosan tanulok is. Elvégeztem a Hatha-, Ashtanga-, Gyermekjóga-, Yin Jóga, Kismama és Babás Jóga – Oktatói képzéseket, valamint egy Filozófiai Mesterkurzust egy Ájurvédijus Jógaterapeuta képzést. Emellett, hogy a kismamákat még jobban tudjam segíteni Dúla is lettem.

Minden egyes képzés rengeteg tudást adott, amelyet szívesen alkalmazok minden órámon. Jó érzés, amikor egy-egy gyerekjógán tanult fordulat a felnőttek képzésén is milyen hatásos tud lenni, és hogy egy yin-es, nőiesebb, lágyabb, finomabb hozzáállás mennyire nagyon sokat tud segíteni egy Ashtanga alapú gyakorlás közben is. Emellett nagyon szeretem és a szívemhez nőként oly közel áll a pocakos világ – a mottóm: „ha odabent laknak akkor én idekint segítek”. Tanárként jógával – Dúlaként – Asszonytársi, női segítőként – pedig a jelenlétemmel, tanáccsal, praktikával.

Az élet úgy hozta, hogy ebben teljesedtem ki, erre az ösvényre lépve találtam meg az utam és a számomra leghelyesebb irányt. Amikor elkezdtem jógázni álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt én ennyire nagyon fogom szeretni gyakorolni és tanítani egyaránt.

Példaképem: Kino MacGregor szavaival élve írnám le, mit is jelent számomra a jóga, mert mélyen tudok azonosulni minden szavával és gondolatával:

„A jóga olyan rendszer, amely a testben egészséget, az elmében békét, az érzelmekben pedig kiegyensúlyozottságot teremt. A jóga az önmagadra ébredés útja, amelyet csak a test, az elme és a lélek egyesítésével érhetsz el. Az elme világítja meg az utat, a test járja végig, és a bátor szív nyitja ki a kapukat, amelyek a tartós, belső békéhez vezetnek. A jóga lehetőséget biztosít arra, hogy mélyen higgyünk önmagunkban, nehéz mozdulatsorokat tanít, amelyeket végül könnyedén és elegánsan gyakorlunk. A lehetetlen pózok gyakorlásával a jóga felfedi, hogy nem is a fizikai forma elérhetetlen, hanem a háborítatlan belső béke állapota. A kihívást jelentő ászanák nem csupán a határaid feszegetését szolgálják, lehetőséget nyújtanak a spirituális izmaid „megerősítésére” is, valamint bátorságot adnak, hogy az eddigi ismereteiden túlmutató életet képzelj el magad számára.

A gyakorlástól mindig azt kapjuk, amit beleteszünk….”

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várok az óráimon – workshopjaimon!

Piros Kata

Hatha- Ashtanga- Yin- Kismama- Babás és Gyermek jógaoktató és jógaterapeuta, dúla

Oktatott órák

STÚDIÓS / ONLINE

Kismama jóga

Időtartam: 90 perc
Oktató: Kata

A Birthlight kismama jóga módszert tanítom a hozzám érkező kismamáknak.
Ez egy nagyon finom, megengedő és lágy jóga módszer, ami hihetetlenül tud segíteni a kismamáknak abban, hogy jobban érezzék magukat, hogy a várandóságuk során ne alakuljanak ki problémák, vagy ha már kialakultak, akkor azokat tudjuk csökkenteni. A gyakorlatok felkészítik a kismama testét –lelkét a 9 hónap alatt végbemenő változásokra, valamint a szülésre.

Szombat 9:00 – 10:30

Az időpontfoglaló rendszerben válaszd ki, hogy stúdiós vagy online órára szeretnél időpontot foglalni.