Az első találkozásom a jógával kislány koromban volt. Anyukám vitt el magával jógaórára. Ahogy az lenni szokott a füstölőtől fejfájást kaptam és a világból ki tudtam volna szaladni relaxáció alatt. Mentem inkább karatézni.
A húszas éveim elején próbálkoztam újra a jógával. De nem voltam kész sem testben, sem lélekben. A füstölő továbbra sem jött be, így mentem inkább aerobikozni.
Az első maradandó pozitív élmény a húszas éveim végén ért, amikor várandósan újra belevágtam a jógázásba. Kellemes volt a testemnek, a lelkemnek és legfőképp a pocakomban fejlődő kislányomnak. Szinte az utolsó pillanatig jógáztam. Az elköteleződés itt még nem volt életre szóló. Jó pár jóga nélküli év következett sok futással.
Nem várt életesemények sorozata juttatott el évekkel ezelőtt a jógamatracra. A matracról pedig egyenes út vezetett – egyik kedvenc oktatóm unszolására – az első oktatóképzésre.

Szinte az első pillanattól fogva gyakorlom az oktatást.

Nagyon sokat köszönhetek a jógának testileg és lelkileg egyaránt.
A jóga türelemre tanít, segít a jelenben lenni, segít elfogadni, megérteni és elengedni. Ha kicsit is kibillenek az egyensúlyból, a gyakorlás vagy az oktatás mindig segít visszatérni. Alázatot, türelmet, higgadtságot tanultam, amióta oktatok. Illetve elfogadást. Önmagam és mások elfogadását. A jógának köszönhetem a mostani életemet: a családomat és azt a valakit, aki mostanra lettem. Hálás vagyok a sorsnak, amiért így alakult az életem.
Abból a sok jóból, egyensúlyból, harmóniából, pozitív életszemléletből, amit a jógától kaptam és kapok, szeretnék átadni a gyakorlóknak annyit, amennyit csak lehet.
A füstölővel azóta is óvatosan bánok. 🙂

Várlak szeretettel óráimon!
Namaste.
Kanizsár Dorottya

Tanulmányok:

Oktatói képzések:

  • Gerincjóga oktató 2014 – Mandala Jógastúdiók (100 óra)
  • Hatha flow oktató 2015 – Mandala Jógastúdiók (100 óra)
  • Yin jóga oktató 2018 – 50 hrs Yoga Allience Yogateacher Training Kata von Doesselaarral
  • Meditáció oktató 2019 – Márk Tamás (YACEP 120 óra)

Workshopok, elvonulások:

  • Ashtanga, hátrahajlások, kartámaszok, spárga stb. ws-ok a Mandala Jógastúdiók szervezésében folyamatosan
  • Chakra balance WS – Bianca Oliveira – 2019
  • Csendelvonulás Márk Tamással és Malik Tóth Istvánnal – 2019 – Búbánatvölgy


Egyéb tanulmányok:

  • Mindfulness Based Cognitive Therapy program (Laboratórium, Pszichoterápiás rendelés)
  • Meditációs tanfolyamok – Mantra Magyarországi Buddhista Egyházközösség