Sokan kérdezitek órák előtt vagy után, hogy heti hányszor érdemes jógázni?

A kérdés jó. 🙂 Minél többször, annál jobb. De lássuk picit konkrétabban a számokat.
Heti egy gyakorlással egyre inkább megismered a tested és egyre tudatosabbá válik a légzésed. Gyakorlásról gyakorlásra megérzed, hogy mit jelent a “Kezdd el mélyíteni a légzésedet.” “Lélegezz lassan, egyenletesen.” instrukció. Megtanulsz lélegezni és meg fogod érezni, hogy miért kell bizonyos mozdulatoknál belélegezni, másoknál meg kilélegezni.
Heti két gyakorlással valami el kezd változni a testedben. És ezt érezni fogod. Megerősödsz, regenerálódik a tested. Előkerülnek olyan izmok, amely létezéséről már el is feledkeztél. Heti két jógaórával már komoly fejlődést lehet elérni.
Heti három gyakorlással el kezd megváltozni a tested. Erősebb, hajlékonyabb leszel. Ez a fejlődés pedig megállíthatatlan lesz. Megtanulsz koncenrtálni, fejlődik az egyensúlyérzéked, már tudatosan lélegzel, érted, hogy mi miért történik a testedben és tudod használni, befolyásolni a történéseket.
A jóga a megismerésről szól. Minél többet jógázol, annál inkább felfedezed önmagadat és rájössz, hogy a jóga csodálatos a testnek, az elmének. Belopózik a szívedbe, az elmédbe még akkor is, ha a spiritualitásra kevésbé vagy nyitott. Hamarosan rájössz, hogy a jógának megvan az az ereje, amivel képes életeket megváltoztatni. Igen, a Tiédet is. 🙂

Namaste. 🙂

Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: