Múlt héten babalátogatóban voltam.
Móni barátnőmmel sikerült összehoznunk, hogy egyszerre lettünk fiús kismamák. Na jó. 16 hónap különbséggel, na de akkor is nagy hurrá!!! Barátságunk olyan régi, hogy az már-már történelem. Munkahelyi kapcsolatnak indult az egész, s lett belőle egy igen ritka kincs. Sírtunk és vígadtunk. Mikor mire volt szükség. Mindezt a reklámszakma oltárán vagy épp mellette adtuk elő. Parádés évek voltak… Na de mindez már a múlté. A központi téma még egy jó darabig a “Mikor alszom legközelebb egyben 7 órát? és a “Kérem vissza a testemet!” lesz.

Kértem, hogy ne készítsen semmit. Nem enni megyünk. Meg amúgy is most szült, na. Nevetgélünk, beszélgetünk, nézünk szerelmesen a fiainkra, majd egyszer csak előkapja az év felfedezését, a Hideg bulgursalátát. Szegényes a tudásom a vegetáriánus konyha terén, eddig legfeljebb köretnek használtam a bulgurt. De most. Pár nappal a látogatás után bulgur mennyországba repítettem a férjemet.

Meleg nyári, romantikus estékre egy könnyű rozéval, jaj de nagyon tudom ajánlani. Íme a recept:

Hozzávalók:

3/4 pohár bulgur megfőzve

minél több olivabogyó

2 szál újhagyma

2 paradicsom

2 savanyú v. kovászos uborka

fél kígyóuborka

1 citrom leve

2 főtt tojás

1 csokor petrezselyem

só és olivaolaj érzésre

Keverd a bulgurhoz a többi hozzávalót apróra vágva. Sózd ízlés szerint. És locsold meg egy kevés olivaolajjal. Tedd hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek, és hajrá! De ne felejtsd el megosztani azokkal, akiket szeretsz. 🙂

Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: