Mi az aromaterápia?

Az aromaterápia egy olyan holisztikus gyógymód, amely illóolajok segítségével gyógyít. Helyreállítja a test és a lélek egyensúlyát, kiegészítő gyógymód (pl. jóga és aromaterápia), segít az egészség megőrzésében, a már kialakult betegségek leküzdésében, oldja a stresszt, nyugtatja az elmét, erősíti az immunrendszert. Az illóolajok használata több ezer éves múltra tekint vissza. Már az ókori görögök is ismerték az aromaterápia áldásos hatásait. Az aromás gyógynövényeket használták vallásos szertartásokhoz, betegségeik gyógyítására, egészségük, szépségük megőrzésére. Alkalmazása történhet bőrön át, szájon át, illetve szagláson keresztül.
Fontos, hogy a valódi illóolaj az aromanövények gyökeréből, kérgéből, szárából, leveléből, magvaiból, hajtásából származó, vegyszermentes eljárással kinyert illékony olajtartalmú kivonat. Csak az eredeti, kiváló minőségű illóolajnak van éltető ereje. A szintetikus anyagokkal lehet próbálkozni, de azoknak inkább romboló, mint építő a hatásuk.

Talán észrevettétek, hogy egy ideje mi is illóolajokat használunk gyakorlások közben. Nyáron közkedvelt és sokat használt illóolaj a levendula, mert hűsítő és egyben nyugtató hatású is: megfelelő ászanákkal és légzéssel csökkenti a test hőérzetét.

A Nature at Home illóolajai közül nagy kedvenc a citrom illóolaj, mely frissítő és élénkítő hatású; egy pillanat alatt segít könnyűnek és felszabadultnak érezni magunkat. A másik nagy kedvenc a meditáció fantázianévre hallgató illóolaja, mely egy különleges keverék. Összetevői: narancs, citromfű, levendula, geránium, teafa olajok. Nyugtató, lazító, harmonizáló hatását Ti is érezhetitek minden lélegzetvételkor. Az illóolajok hatása azonban már az előtt megkezdődik, mielőtt tudnánk, hogy egyáltalán mit érzünk: mélyen dolgoznak bennünk és fejtik ki áldásos hatásukat.
Itt az ősz, így hamarosan eljön az ideje az eukaliptusz, a teafa és a grapefruit illóolaj használatának. Bizonyára sokan ismeritek fertőtlenítő, nyugtatató, tisztító és hűsítő hatásukat.

Általában elmondható az illóolajokról, hogy akár egy-egy csepp elegendő ahhoz, hogy változást hozzanak a lelkünkben, a testünkben és az elménkben.

Figyeljétek gyakorlás közben az illatokat és legyünk együtt az itt és mostban!

(Folytatás hamarosan következik.)

Namaste.

 

Kapcsolódó linkek:

Nature at Home FB oldal

Segítség! Anya bedilizett!

 

Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: