Kedves Kismamák!
 
Idén minden hónapban egy alkalommal Kismama Jóga Szombat a Namaste Jógastúdióban.
 
A kismama jóga előnyei: javítja az általános közérzetet, segít kontrollálni a terhesség tüneteit ( gyomorégés, fáradság, szorulás), jobb emésztés, erősíti az izmokat, csökkenti a puffadást, stabilizálja az érzelmeket, egyensúlyba hozza a testet az elmével, javítja az alvást, fejleszti az immunrendszert, csökkenti a stresszt. Pozitívvá, magabiztossá és erőssé tesz.
 
Az ászanák, légző- és vizualizációs gyakorlatok és a meditálás támogatják az ilyenkor természetes fizikai- energetikai-, érzelmi-, és mentális változásokat úgy, hogy a leendő anyuka megtanul egyszerre törődni a fejlődő babájával és saját magával.
 
Mire számíthattok a három órás találkozón?
 
Ászanák:
Egy flow sorozaton keresztül megtanuljuk hogyan alkalmazhatóak, módosíthatóak az ászanák a megváltozott állapothoz: erősítjük és egyben ’megnyitjuk’ a test alsóbb régióit, segít ’helyet teremteni’ a fejlődő baba számára.
 
Légzőgyakorlatok:
Megtapasztalható általa a légzés ereje, ami segít kapcsolódni a belső erőforrásokhoz és a kisbabádhoz. Felkészít, hogy a szülés pillanatában minél inkább a saját testedre és ösztöneidre tudj hallgatni a logikusság helyett. Minél kevésbé kell a technikára emlékezni, annál természetesebb a reakció a test jelzéseire.
 
Relaxációs gyakorlatok:
A várandósság és a szülés folyamán is nagyon fontos, hogy megtanuld elengedni magad.
A várandósság alatt sok kismama sokat aggódik, ami részben lehet, hogy a személyiséged része, részben viszont az állapotod miatt van.
A vajúdás, szülés nagy fizikai és mentális kihívás, nagyon fontos, hogy azokat a hosszabb-rövidebb szüneteket, amiket a vajúdás rimusa és a tested beiktat, tudatosan ki tudd használni.
A légzőgyakorlatok mellett a relaxációs tachnikák is segítik, hogy meg tudj pihenni, fel tudj töltődni az adott akár néhány rövid perc alatt. A várandósság alatt pedig a negtív gondolatok és a túl sok aggodalom leküzdésében és ezek helyénkezelésében tud segíteni.
Mint annyi minden más, ezeknek a gyakorlatoknak a hatásos alkalmazása is gyakorlást kíván , ezért minden alkalommal fogunk időt szánni erre. A relaxáció, a légzés és az ászanák kiegészítik egymást, így lesz teljes a kép.
 
A workshop alkalmain mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, akár az első, akár, a többedik várandósság folyamán. Minden kismama, minden várandóssága más és más. Szeretnénk, ha megtalálnánk mindenki számára a legmegfelelőbb gyakorlatokat, hiszen ez is eltérő lehet mindekinél.

A gyakorlásokat vezeti Csicsák Bori hatha jóga, kismama jóga oktató és dúla.

“Először hatha jógát kezdtem oktati, az órák folyamán sok kismamával kerültem kapcsolatba és elkezdett érdekelni ez a speciális terület. A kismama jóga oktatói képzést a Sarasvati Alapítványnál végeztem el majd, hogy még inkább elmélyülhessek a témában, ugyanitt dúla képzésen is részt vettem.”

Dátum: 2019. február 2. 14 óra – A találkozó 180 perces.
Hozzájárulás: 4.500 Ft/fő
A regisztrációhoz előleg befizetése szükséges. Jelentkezés: info@namasteyoga.hu v. +36703324765.
Az esemény minimum 4, maximum 9 fő részvételével kerül megszervezésre.
Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: