„A jóga nidrá a teljes fizikai, mentális és érzelmi ellazulás elősegítésének egy szisztematikus módszere. Gyakran nevezik pszichikus alvásnak vagy belső éberséggel történő mélyrelaxációnak. Az alvás és az ébrenlét közötti ezen küszöb állapotban a tudatalatti és a tudattalan dimenziókkal spontán módon jön létre kapcsolat.” (Swami Satyananda Saraswati)

A jóga nidrá a hagyományos alvásnál hatékonyabb és eredményesebb formája a pihenésnek. Egy óra jóga nidrá felér 3-4 óra éberség nélküli alvással.
Jóga nidrá közben a figyelmet fokozatosan visszavonjuk a külvilágból, a testtől, a légzési folyamattól, a tudatos elméből, végül a tudattalan elméből. Az elme egyhegyűvé válik, az éberséget a hangcsatornára való koncentrálásra tartjuk fent.
A tudat meg van fosztva a többi érzékszerv által közvetített külső hatásoktól, így mentessé válik minden asszociációtól és ítélkezéstől, így befogadóképessége teljessé válik. Majd eljön az a pillana, amikor már azt sem tudjuk, hogy jóga nidrában vagyunk.
Ezt az állapotot elérve, az alvás és az ébrenlét között lebegve töltünk viszonylag sok időt, mely során hosszan időzünk a pihentető alfa állapotban.

A jóga nidrá hatásai:

  • segít a stresszkezelésben
  • megszüntetheti az alvásproblémákat
  • oldja testben lévő, izomfeszültségből fakadó fájdalmakat
  • segít a tanulásban, fejleszti a memóriát
  • növeli vitalitásunkat, energiaszintet

A részvételhez nincs szükség jógás tapasztalatra. A jóga nidrá előtt egy rövid átmozgató, nyújtó, lazító gyakorlásra számíts, mellyel ráhangolódunk az éber alvásra.

Időpont: 2020. június 6. szombat, 18:00 óra
A gyakorlást vezeti: Kanizsár Dorottya jógaoktató, meditáció oktató
Részvételi díj:
Kiscsoportos óra a stúdióban: 2.500 Ft
Online stream: 2.200 Ft

Címünk: Biatorbágy, Szabadság út 76.

Bejelentkezés a szokott módon:
https://namasteyoga.booked4.us

Várunk szeretettel!

Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: