A Birthlight kismama jóga módszert tanítom a hozzám érkező kismamáknak.

Ez egy nagyon finom, megengedő és lágy jóga módszer, ami hihetetlenül tud segíteni a kismamáknak abban, hogy jobban érezzék magukat, hogy a várandóságuk során ne alakuljanak ki problémák, vagy ha már kialakultak, akkor azokat tudjuk csökkenteni. A gyakorlatok felkészítik a kismama testét –lelkét a 9 hónap alatt végbemenő változásokra, valamint a szülésre.

Egy tanulmány szerint a kismama jógára járó hölgyeknek lerövidült a szülési idejük, habár természetesen minden szülés egyéni.

Ennek a jóga módszernek az a különlegessége, hogy az óra alatt sokszor vesszük fel a kapcsolatot a babánkkal – ez a kapcsolat felvétel segíti az Anya és a Gyermeke közötti kötődés kialakulását.

Az órán gyakorolt ászanák, gyakorlatok nagyon jótékonyan hatnak a babára. Masszírozzák, elringatják őket. A baba érzi az anya változását (megnyugszik, ellazul, jól érzi magát) és ezeket a mozdulatokat is érzékeli. Tehát azt is mondhatjuk, hogy a baba már az anyaméhben is jógázik.

Kismamajógán a Hatha jóga alapgyakorlatai mellett gyakorlunk tejtermelést serkentő gyakorlatokat, természeti népektől átvett gyakorlatokat, gátizomtornát, légző gyakorlatokat és relaxálunk – elcsendesedünk, befelé figyelünk, ráhangolódunk a babánkra, a szülésre, az anyaságra.

Sokat dolgozunk a csípővel, a csípő ellazításával. Megfigyelték, ha a csípő körüli izmok lazábbak, akkor könnyebben tágul a nő vajúdás alatt. Emellett sokat foglalkozunk mellkas nyitással, a helyes légzésessel és légzés technikákkal, egyensúly gyakorlatokkal, és erősítjük a testtudatosságot – csak hogy néhány példát említsek.

Kinek ajánlott?

A módszer biztonságos így a jógában nem jártas kismamák is könnyedén elsajátíthatják. Ha érzed a hívást szeretettel várlak az óráimon.

FONTOS:
Kismamajógára a 14. hetet már betöltött kismamákat várom!
Ha esetleg van valami egészségügyi panaszod, akkor mielőtt elkezdenél jógázni, kérlek kérd ki orvosod tanácsát – véleményét!

Szeretettel várlak,
Piros Kata
Hatha- Ashtanga- Yin- Kismama- Babás és Gyermek jógaoktató és jógaterapeuta, dúla

Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: