Nekem most nem jó…


Igen, munka mellett, család mellett sokszor nehéz elszabadulni egy-egy jógaórára. Ami pont akkor van, amikor vacsorát kell készíteni, amikor még egy emailt kell elküldeni, amikor még el kell intézni valamit  – és már biztosan nem érünk oda az órára.

A személyes jelenlétet, az oktatói instrukciókat nem tudja pótolni, de segíthet abban, hogy megmaradjon a napirendünk, legyen jóga a mindennapjainkban, és jobban érezzük a gyakorlás után magunkat: ez a VOD, azaz a „video-on-demand”.

Legjobban talán a „videók igény szerint”  fordítás adja a vissza a terminust, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy az ilyen jógavideókhoz bármikor hozzáférhetünk és gyakorolhatunk.

Igyekszünk mi is a videótárunkat frissen tartani, azt a gyakorlók igényeihez igazítani. Minden jógairányzathoz kerültek fel új videók (korábban rögzített órák).

Most olyan órák is elérhetők a videótárban, amelyek jelenleg „nyári szüneten” vannak: pl VINYASA FLOW, CSÍPŐNYITÓ HATHA. De fent vannak már Viki POWER FLOW és SOFT FLOW gyakorlásai is, Andi GERINCJÓGA gyakorlásai, illetve Dóri YIN-YANG órája.

Az megvásárolt jógavideót a vásárlást követő nap nap éjfélig éritek el , csak hogy biztosan ne lehessen azt mondani: „nekem most nem jó…” 🙂

Ha bámilyen technikai malőr jelentkezne, írjatok.
Köszönjük a türelmeteket, a kitartásotokat és azt, hogy velünk vagytok ebben a folyamatosan változó világban.

Namaste

 

Ajánlott videók

 

Namaste - Vinyasza flow videók
A vinyasa flow egy dinamikus jógairányzat. Mint minden jógagyakorlás, a vinyasa flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében.

Az ászanákat sorozatokba rendezve gyakoroljuk, és egyik ászanából a másikba irányított légzés és mozgás kíséretében áramlunk át.
Az áramlás ritmusát a légzés adja, a légzés és mozgás összehangolása által, lekötve így a figyelmet, hozzájárulva az elme elcsendesítéséhez.

Csípőnyitó hatha
A medence nem megfelelő helyzete sok esetben okozhat háti, nyaki problémákat, továbbá kihat a teljes gerincre, a térdekre és a bokákra is.

A rugalmas csípő javítja a tartást, a keringést a lábakban, és csökkenti a hátfájdalmat. A csípőnyitó órán a csípőre fókuszálva végzünk kiegészítő, rávezető gyakorlatokat: erősítjük és nyújtjuk-lazítjuk a medence körüli izomzatot, hatást gyakorolunk a külső, belső comb területére, farizmokra, az alhasi területre és a derék izomzatára.

Csípőnyitó hatha
A Power Flow Jóga a power jóga és a vinyasa flow jóga ötvözete. Dinamikus és kreatív jógairányzat, melyben az ászanákat sorozatba rendezve gyakoroljuk, folyamatos mozgássá alakítva azokat.

A sorozatok nem állandóak. Minden órán az oktató állítja össze egy bizonyos témára, testrészre, energiaközpontra vagy csúcspózra fókuszálva. Aktív, erőteljes stílus, mely fejleszti a hajlékonyságot, a rugalmasságot, az erőnlétet és a koncentrációt. Mint minden jógagyakorlás során, itt is a test, az elme és a lélek közötti harmónia teremtése a cél.

Csípőnyitó hatha
Azt mondják, nincs kezdő hatha flow. Mi azonban hiszünk abban, hogy a napüdvözletek, holdüdvözletek és úgynevezett fundamentális ászanák elsajátítása és egymásba fonása által kezdőként is megtapasztalható egyfajta lassú, puha áramlás.
Csípőnyitó hatha
A gerincjóga egy modern mozgásterápia hatha jógával. Célja a test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal.

Fő területe: a fizikai test egészségének helyreállítása, a helyes légzés elsajátítása, stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása. Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, mert lehetőség van lassan, tudatosan elsajátítani az alapokat, hogy biztonsággal lehessen gyakorolni akár otthon is, vagy továbblépni egy szintet és kipróbálni más, haladóbb jóga típusokat.

Csípőnyitó hatha
Tudjátok milyen az, amikor a yin-es ráhangolódást és bevezetést egy intenzívebb yang típusú session követ, majd levezetésként ismét a yin energiák kerülnek előtérbe? Ezen az órán pontosan ilyen gyakorlást van mód követni.
Ha tetszett, megoszthatod másokkal is: